Nederlands Palestina Komitee
Postbus 10520
1001 EM Amsterdam
tel. 020 62 46 046

Amsterdam, 21 mei 2007

P E R S B E R I C H T


ISRAELISCHE LEGER VERNIELT PALESTIJNSE MEDIA INFRASTRUCTUUR

ISRAELISCH LEGER SLAAT PALESTIJNSE MINISTER BARGHOUTI IN ELKAAR
 
Terwijl Israelische bombardementen op de bevolking van de Gazastrook binnen enkele dagen 36 doden maken, zgn als vergelding voor Palestijnse raketaanvallen,  gaat ook de brutale bezettingspolitiek op de Westelijke Jordaanoever `gewoon' door.

Vroeg in de morgen op 21 mei heeft het Israelische leger 5 TV- en radio-stations op de Westelijke Jordaanoever aangevallen. Om 2 uur vielen Israelische soldaten de kantoren van 7 particuliere media stations aan en namen computers, uitzendapparatuur, archieven en dossiers mee. De TV stations van Afaq, Nablous, Gamma, Assia en Sana, evenals 2 radiostations zijn nu effectief gesloten. Volgens Minister van Informatie de heer Mustafa Barghouti opereerden de media-stations geheel binnen het kader van de wet.
 
Ook bereikte ons vandaag het nieuws over Israel's landconfiscatie in het district Bethlehem. Israel wil daar nl. een nieuw segment van de muur aanleggen en zijn illegale nederzetting Efrata uitbreiden, en meent hiertoe Palestijns land te mogen roven. Tijdens een geweldloze betoging tegen de onteigening van 4000 dunum Palestijns land, en de verwoesting van de abrikozen- en dadelboomgaard van een boer bij het dorpje Artas in dit district, zijn 50 Israelische soldaten met betogers op de vuist gegaan. Daarbij is o.a. de minister van informatie Mustafa Barghouti in elkaar geslagen.
 
Het Nederlands Palestina Komitee en het Comité Stop de Oorlog spreken hierbij hun veroordeling uit voor de Israelische luchtaanvallen op Gaza en de schandelijke aanval op ongewapende demonstranten en minister Mustafa Barghouti bij het dorpje Artas en het district Bethlehem.
 
 
Nederlands Palestina Komitee

 


nieuw | soemoed | boeken | info | agenda | links | contact |