Agenda
9 mei - 9 juni

40 jaar bezetting 1967-2007

Op 9 juni 2007 wordt wereldwijd herdacht dat de Israëlische bezetting van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, al 40 jaar duurt.

Onder het motto ‘Ik ben ontzet!’ vragen diverse maatschappelijke organisaties jouw aandacht voor 40 jaar onvrijheid.

Zo worden in de actieperiode 9 mei – 9 juni tal van activiteiten georganiseerd. In de agenda zie je welke activiteiten wanneer plaatsvinden.

Voor meer informatie:http://www.40jaarbezetting.nl/

 

6 - 27 mei 2007

Filmvertoningen Bil'in My Love

De stichting Movies That Matter zal in mei in samenwerking met Amnesty International de film Bil’in My Love in diverse filmtheaters in Nederland tonen. Bil’in My Love is een film over hoe men de angst voor een bezettingsleger kwijtraakt, over de Palestijnse strijd om hun land te behouden en hun vrijheid op te eisen, en over een Israëlische filmmaker die de grens overschrijdt en vriendschap sluit met een Palestijns dorp. Anderhalf jaar lang filmde Shai Pollak de vreedzame demonstraties van dorpelingen, Israëli’s en buitenlanders tegen de bouw van de muur, die midden door dit Palestijns dorp loopt. Het resultaat is een documentaire vol met momenten van wanhoop en hoop, van gevaar en moed en van het ontstaan van echte vriendschap tussen Palestijnen en Israëli’s. Tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam kreeg deze film de Eervolle Vermelding.

Vertoningen Bil'in My Love:

zondag 6 mei: 13.00 uur, in Kriterion, Amsterdam  

maandag 7 mei: 19.00 uur, in Louis Hartlooper Complex, Utrecht

zondag 13 mei: 15.00 uur, in Lux, Nijmegen

donderdag 17 mei: 19.30 uur, in filmtheater Lumière, Maastricht

zondag 27 mei: 15.00 uur, in Filmhuis Den Haag

 

19 mei 2007
Amsterdam

Vertoning The Iron Wall met aansluitend vraaggesprek

filmtheater Rialto, Amsterdam

16.00 uur: vertoning van de documentaire The Iron Wall, met aansluitend een vraaggesprek tussen Mariko Peters en Ghada Zeidan.

The Iron Wall is een onthullende documentaire over de feiten op de grond die een levensvatbare Palestijnse staat onmogelijk maken. De film behandelt de huidige fase waarin de nederzettingen tot een voldongen feit worden gemaakt met behulp van de muur die Israël bouwt op de Westelijke Jordaanoever en het effect daarvan op de Palestijnen zelf. Nederzettingen en de daaraan gerelateerde infrastructuur hebben namelijk hun weerslag op het dagelijkse leven van alle Palestijnen.

Na de vertoning van de documentaire zal Mariko Peters (Tweede Kamerlid / buitenlandwoordvoerder Groenlinks) in een vraaggesprek met Ghada Zeidan (projectleider UCP) vertellen over haar persoonlijke ervaringen met de obstakels in de regio, die het vooruitzicht op een rechtvaardige vrede haast onmogelijk maken.

 

2-20 juni 2007
Nablus

International Summer Work Camp in Palestine

At Zajel Youth Exchange Program

Public Relations Department

An-Najah National University

Nablus-Palestine

"Step in the Right Direction"

 


nieuw | soemoed | boeken | info | agenda | links | contact |