DEMONSTRATIE BIJ ISRAELISCHE AMBASSADE AANSTAANDE ZATERDAG

Op zaterdag 15 juli organiseert de Palestijnse Gemeenschap Nederland, in samenwerking met het Nederlands Palestina Komitee, een demonstratie in Den Haag, van 13.00 tot 14.00, bij Buitenhof voor ingang Binnenhof bij het Dreesmonument .

De manier, waarop Israël momenteel de Palestijnse bevolking van Gaza terroriseert, komt neer op grove en massale schendingen van de Vierde Conventie van Genève. De mensonterende en niets ontziende wijze, waarop het Israëlische leger de Palestijnse bevolking met raketten bestookt, hierbij tientallen doden veroorzakend onder burgers, is onacceptabel. De manier waarop Israël doelbewust een humanitaire crisis veroorzaakt voor 1.500.000 Palestijnen in Gaza, door het bombarderen van de krachtcentrale, mag niet door de internationale gemeenschap worden getolereerd. Dit zijn oorlogsmisdaden, volgens iedere geldige definitie.

De apathie van de internationale gemeenschap wordt waarschijnlijk veroorzaakt, doordat men het gevoel heeft, dat het koppige Israël gewoontegetrouw iedere internationale kritiek naast zich neer zal leggen. Ondertussen lijkt Israël deze zelfde inadequate reactie van de wereldgemeenschap echter op te vatten als een stilzwijgend goedkeuren van haar moorddadige optreden in Gaza, en gaat er dan ook ongehinderd, en onverminderd, mee door.

Daarom is het van het grootste belang, dat wij allen, daar waar regeringsleiders verstek laten gaan, luid en duidelijk tot uiting brengen dat wij eisen, dat de internationale gemeenschap, waaronder de Nederlandse regering, Israël onder druk zet om haar massale aanval op Gaza te staken, en langs diplomatieke wegen een oplossing te vinden voor de kwestie rondom de gevangen genomen Israëlische soldaat.

Geef Israël geen kans, om in de waan te blijven dat de internationale gemeenschap begrip heeft voor haar massale mensenrechtenschendingen, of zich ermee wil vereenzelvigen. Kom daarom naar Den Haag op zaterdag 15 Juli, en maak samen met ons een vuist tegen deze slachtpartijen!

Plaats: Den Haag

bij Buitenhof voor ingang Binnenhof bij het Dreesmonument .

Stuur uw protestmails aan de ambassade van Israël, naar info@hague.mfa.gov.il !

Tijd: Zaterdag 15 juli 2006

Verzameling PGN en NPK om 12.30 uur.

Demonstratie begint om 13.00 uur tot 14.00 uur

- Palestijnse vlaggen zijn te koop via de webwinkel van de Palestijnse Gemeenschap: http://www.palestijnse-gemeenschap.nl/websitepgn2006/inhoud_nl/formulier_webwinkel.html

- Leuzen o.a.:
- Stop Israel's oorlog tegen de Palestijnen
- Stop Israelische invasies in Gaza, West-Bank, Libanon
- Stop staatsterreur Israel
- Israel weg uit Gaza
- No Justice no Peace
- Boycot Israel
- Freedom for Palestine

Voor meer informatie kunt u bellen met dhr. Zaid Tayiem (06-51736849) of dhr. Moustafa Turky (06-49941338). Elektronische mail kan naar info@palestijnse-gemeenschap.nl

 


nieuw | soemoed | boeken | info | agenda | links | contact |